سینه ات را نرم کردی زیر پای اسب ها......
تا که جای راحتی باشد برای اصغرت....
حکایت همچنان باقیست......
تئودور آدرنو و صنعت فرهنگ
از سلسله جلسات بارخوانی جامعه شناسی آلمان که توسط حلقه جامعه شناسی موسسه غیردولتی چارسوق اندیشه برگزار می شود، معرفی ((تئودور آدرنو)) Theodor w. adorno ( 1969 1903 ) به استاد جامعه شناسی و علوم ارتباطات دانشگاه تهران دکتر سعیدرضا عاملی محول شده بود. در ادامه گزارشی آزاد از این سخنرانی که در5 دی ماه 1385 در حسینیه ارشاد برگزار شده بود، ارائه می گردد.
دکتر سعید رضا عاملی که در جمع دانشجویان و علاقمندان علوم اجتماعی سخن می گفت، با نگاهی کلی به جغرافیای نظریه پردازی آدرنو و شمای کلی از مکتب فرانکفورت، بیش از همه گفتمان صنعت فرهنگ در اندیشه وی را مورد توجه قرار داد و با بازخوانی این بخش از نظریات آدرنو، روش انتقادی گسترش یافته از سوی این مکتب را نیز در مورد همین اندیشه به کار برد و صنعت فرهنگ را واقعیتی مربوط به زمان خود آدرنو و نه امروز تلقی کرد گرچه این نگاه، شاید از سوی دوستداران نئومارکسیسم چندان هم خوش نیاید.
جغرافیای نظریه پردازی آدرنو
هر نظریه اجتماعی در قالب یک جغرافیای خاص طرح می شود و به روشنی ملیت فیلسوفان حوزه فرهنگ و نظریه پردازان علوم اجتماعی بدون این که حتی نامشان گفته شود، قابل حدس زدن است. از این رو برای طرح مباحث آدرنو قبل از هر چیز باید وی را از منظر جغرافیا و مکان و زمانه اش مورد تحلیل قرار داد که در این زمینه چند نکته قابل تذکر است: ادامه مطلب...
ماکس هورکهایمر ، متولد سال 1895 میلادی ، در شتوتگارت ، در مونش و فرایبورگ به تحصیل روانشناسی ، جامعه شناسی و فلسفه پرداخت . او نزد ماکس و بر ، و ادموند هوسرل ، جامعه شناسی و فلسفه آموخت ( 3 ) . هورکهایمر در سال 1925 درجهء دکتورا گرفت و از این پس برای همیشه به فلسفهء اجتماعی دل باخت . وی در سال 1930 سرپرستی " انجمن پژوهش های اجتماعی " وابسته به پوهنتون فرانکفورت را بر عهده گرفت . بعد از مدت کوتاهی ، متفکرینی چون فردریش پووک ، لیونتال ، فرانس نویمان ، هربرت مارکوزه ، والتر بنیامین ، اریش فروم ، برشت ، و ویتفوگل ، با انجمن به همکاری آغاز کردند . این حلقه پسانترها به نام " مکتب فرانکفورت " معروف شد . ادامه مطلب...
دوستی با بعضی آدم ها مثل نوشیدن چای کیسهایست. هول هولکی و دم دستی. این دوستیها برای رفع تکلیف خوبند. اما خستگیات را رفع نمیکنند. این چای خوردنها دل آدم را باز نمیکند. خاطره نمیشود. فقط از سر اجبار میخوریشان که چای خورده باشی به بعدش هم فکر نمیکنی.
دوستی با بعضی آدمها مثل خوردن چای خارجی است. پر از رنگ و بو. این دوستیها جان میدهد برای مهمانبازی برای تعریف کردن لطیفههای خندهدار. برای فرستادن اس ام اسهای صد تا یک غاز. برای خاطرههای دمِ دستی. اولش هم حس خوبی به تو میدهند. این چای زود دم خارجی را میریزی در فنجان بزرگ. مینشینی با شکلات فندقی میخوری و فکر میکنی خوشحالترین آدم روی زمینی. فقط نمیدانی چرا باقی چای که مانده در فنجان بعد از یکی دو ساعت میشود رنگ قیر. یک مایع سیاه و بد بو که چنان به دیواره فنجان رنگ میدهد که انگار در آن مرکب چین ریخته بودی نه چای.
دوستی با بعضی آدمها مثل نوشیدن چای سرگل لاهیجان است. باید نرم دم بکشد. باید انتظارش را بکشی. باید برای عطر و رنگش منتظر بمانی. باید صبر کنی. آرام باشی و مقدماتش را فراهم کنی. باید آن را بریزی در یک استکان کوچک کمر باریک. خوب نگاهش کنی. عطر ملایمش را احساس کنی و آهسته، جرعه جرعه بنوشیاش و زندگی کنی
وَ إِذا رَأَیْتَ الَّذینَ یَخُوضُونَ فی آیاتِنا فَأَعْرِضْ عَنْهُم
هر گاه کسانى را دیدى که آیات ما را مسخره مىکنند، از آنها روى بگردان [سوره انعام آیه 68]
بعضی از مردم در مجالس حرام می نشینند و وقتی از آنان سوال می شود چرا نشسته اید می گویند ما راضی نیستیم و در گناه آنان شرکت نمی کنیم ؛ در حالی که این کاملا اشتباه است و باید مکان را ترک کنند
داستانک 1 :
امام صادق (علیه السلام) در مهمانى شرکت کردند.
یکى از مهمانها از صاحبخانه با اشاره آب طلبید. او هم شرابى آورد.
حضرت به محض آنکه متوجه شد، مجلس را ترک کرد و فرمود: «جلسهاى که در آن شراب بنوشند، نه تنها نباید خورد که باید آن جلسه را ترک کرد تا دیگران بفهمند که شرابخوارى کارى زشت است.»
[منبع: بحارالانوار – جلد 79 – صفحه 141]
داستانک 2 :
«یکى از نمایندگان مجلس در قبل از انقلاب اسلامى، خدمت امام امت (ره) رسید و گفت: قانونى مىخواست تصویب شود که ضد اسلام بود من رأى ندادم.
امام با عصبانیت فرمودند: کافى نبود. باید داد و فریاد به راه مىانداختى و مجلس را ترک مىکردى.»
[کتاب امر به معروف و نهى از منکر، نوشته حجه الاسلام قرائتی صفحه : 24]
این چند تا عکس رو به پیشنهاد دوستانی گذاشتم که کشته مرده من هستند.....
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ....
جذاب بودن پسررررررررررررررررا از اینجا معلوم میشه ها...........
.: Weblog Themes By Pichak :.